Кам’янська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Відбулася ІІІ сесія Кам’янської сільської ради VIII скликання

Дата: 25.01.2021 12:21
Кількість переглядів: 979

             В п’ятницю, 22 січня 2021 року, під головуванням сільського голови Миколи Костащука відбулася ІІІ сесія Кам’янської сільської ради VIII скликання. У роботі сесії взяли участь 20 депутатів, а також начальник відділу освіти, науки, сім’ї, молоді спорту, культури і туризму Віра Михайлюк та директори закладів освіти територіальної громади. 
            Головним питанням сесії було обговорення та голосування, щодо зміни засновника і назв комунальних закладів  та затвердження їх Статутів в новій редакції. Як зазначила Віра Петрівна, «Дане рішення є тимчасовим та необхідним для функціонування в структурі закладів освіти дошкільних груп. Адже на території нашої громади є 6 освітніх закладів: 3 ліцеї, 2 гімназії та НВК. При Старобросковецькому ліцеї, Спаській гімназії та Дубівському навчально-виховному комплексі існують дошкільні групи. Відповідно до Закону «Про освіту» і Закону «Про повну загальну середню освіту» такого виду навчального закладу, як навчально-виховний комплекс в переліку освітніх закладів не існує, а при ліцеях та гімназіях їх функціонування не передбачене. Поки дія законів про освіту розтягнута в часі і зміни до статусів освітніх закладів мають відбутись в 2024 році, прийнято рішення перейменувати 3 навчальні заклади у яких є дошкільні групи на заклади загальної середньої освіти, задля їх функціонування.  


Також депутатами було прийнято ряд програм, які необхідні для нормальної життєдіяльності громади:
-    Програму по ремонту автомобільних доріг місцевого значення;
-    Програму по утриманні людей похилого віку в закладах приватної форми власності;
-    Програму по проведенні робіт по веденню в експлуатацію незавершеного будівництва Кам’янського ліцею.


            Варто зазначити, що також було прийнятне рішення щодо вступу в асоціацію органів місцевого самоврядування Чернівецької області «Агенції розвитку громад Буковини». Основною метою діяльності асоціації є сприяння розвитку і зміцненню місцевого самоврядування, а також сприяння соціально-економічному, культурному та місцевому економічному розвитку, як процесу стратегічного партнерства місцевої влади, бізнесу та громади.
 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь