Кам’янська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

В Україні триває реалізація пілотного проекту “Почуй мене”

Дата: 19.03.2021 08:21
Кількість переглядів: 1124

Фото без описуЗ початку березня Міністерство соціальної політики України у співпраці з ГО “Громадський рух “Соціальна єдність” розпочало реалізацію ініціативи спрямованої на полегшення комунікації людей з вадами слуху та представників органів державної влади.

За інформацією, Міністерства соціальної політики майже два мільйони українців мають порушення слуху та внаслідок багатьох факторів, у тому числі, техногенних, їх кількість постійно збільшується. І, якщо раніше порушення слуху найчастіше були вродженими, то зараз суттєво зростає частка порушень, набутих у дорослому віці. Близько 400 тисяч громадян сьогодні спілкуються жестовою мовою.

Суть проєкту “Почуй мене” полягає у спрощенні процесу комунікацій при отриманні нечуючими будь-яких державних послуг. Під час звернень до Мінсоцполітики за допомогою спеціального застосунку на сайті Міністерства є змога скористатися послугами сурдоперекладача в режимі онлайн і отримувати відповіді на свої запити у вигляді відеолиста. 

Скористатися відповідною послугою можна через офіційний сайт Мінсоцполітики (вкладка “Почуй мене”). Звернення оброблятимуться операторами «гарячої лінії» для людей з інвалідністю урядового контактного центру, яка працює за номером 15-39.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь