Кам’янська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Повідомлення про оприлюднення проєктів «Стратегія розвитку Кам’янської територіальної громади на 2021 – 2027 роки» та звіту про стратегічну екологічну оцінку

Дата: 18.11.2021 08:30
Кількість переглядів: 487

Фото без описуПовідомлення про оприлюднення
проєктів «Стратегія розвитку Кам’янської територіальної громади на 2021 – 2027 роки»  та звіту про стратегічну екологічну оцінку 

1. Повна назва документа державного планування та стислий виклад його змісту: Стратегія розвитку Кам’янської територіальної громади на 2021 – 2027 роки. 


Основні цілі документа державного планування. Стратегія є основою для формування та раціонального використання фінансових ресурсів відповідно до визначених пріоритетів соціального та економічного розвитку Кам’янської територіальної громади на 2021 – 2027 роки.
Головною метою розробки Стратегії є поліпшення якості рівня життя, комфорту та забезпечення прав мешканців та мешканок громади шляхом створення на основі дотримання прав людини якісних, безпечних, доступних послуг у сферах соціального захисту, освіти, культури молоді та спорту, медицини, житлово-комунального господарства, захисту населення, сталого соціально-економічного розвитку Кам’янської  територіальної громади. 


Основні пріоритети Стратегії Кам’янської ТГ: 
1. Підвищення конкурентоспроможності рекреаційних та агро-еко туристичних можливостей громади. 
2. Збереження навколишнього природного середовища та підвищення енергоефективності.
3. Залучення бізнесу до інтегрованого розвитку сільського господарства та промисловості громади.
4. Забезпечення умов для розвитку людського капіталу та місцевих традицій.  

Стратегічні цілі конкретизуються оперативними цілями, завданнями, визначені можливі сфери реалізації проєктів. Загалом Стратегія  на 2021-2027 роки включає завдання, що спрямовані на реалізацію передбачених Стратегією пріоритетів. 
У Звіті про стратегічну екологічну оцінку зазначених документів (далі – Звіт про СЕО) проведено аналіз ймовірного впливу на стан довкілля та здоров’я населення в результаті впровадження операційних цілей та їх завдань у рамках зазначених пріоритетів Стратегії .


Зв'язок з іншими документами державного планування. 
Стратегію розроблено з урахуванням стратегічних та оперативних цілей Державної Стратегії регіонального розвитку та Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2027 р. 
У звіті про стратегічну екологічну оцінку проведена оцінка впливу від реалізації Програми на складові довкілля (вплив на атмосферне повітря, воду, ґрунти, природні ресурси, флору і фауну, об’єкти ПЗФ), а також на стан здоров’я та добробут населення (соціально-економічні наслідки, поводження з відходами, водопостачання та каналізування, транспорт, розвиток інфраструктури  тощо). 
2. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування: Кам’янська сільська рада Чернівецького району Чернівецької області. 
3. Передбачувана процедура громадського обговорення, у тому числі: 
а) дата початку та строки здійснення процедури: Громадське обговорення Звіту про стратегічну екологічну оцінку триватиме не менше 30 днів з дня оприлюднення повідомлення на сайті Кам’янської сільської  ради та в  друкованих засобах масової інформації.
Громадське обговорення звіту про СЕО починається з 18 листопада 2021 року і триватиме до 19  грудня 2021 року.
б) способи участі громадськості (надання письмових зауважень і пропозицій, громадські слухання тощо): зауваження і пропозиції громадськості надаються: у письмовому вигляді - особисто або через уповноваженого представника із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистого підпису; від юридичних осіб – із зазначенням їх найменування, місця знаходження, посади і особистого підпису керівника; в електронному вигляді на електронну адресу: kamselr@gmail.com
в) дату, час і місце проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення): громадські слухання не проводяться через встановлення карантину та запровадження протиепідемічних заходів у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (постанова Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»).
г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проєктом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування: Кам’янська сільська рада, Чернівецька область, Чернівецький район, с. Кам’яна, вул. Головна, 2, тел.: 03735-45243, контактний e-mail: kamselr@gmail.com.
ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштова та електронна адреси та строки подання зауважень і пропозицій: Кам’янська сільська рада, Чернівецька область, Чернівецький район, с. Кам’яна, вул. Головна, 2, тел.: 03735-45243, контактний e-mail: kamselr@gmail.com.


Строки подання зауважень та пропозицій: до 19 грудня 2021 року включно. Пропозиції та зауваження подані після встановленого строку, не розглядаються. 
д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування: 
Екологічна інформація, у тому числі пов’язана зі здоров’ям населення, що стосується Програми, знаходиться в Департаменті охорони здоров’я та Управлінні екології та природних ресурсів ЧОДА та оприлюднена на офіційному веб-сайті Кам’янської сільської ради.
 До завершення процедури проведення громадського обговорення ознайомитися з Програмою та звітом СЕО можна також у приміщенні Кам’янської сільської ради за адресою: 59050, Чернівецька область, Чернівецький район, с. Кам’яна, вул. Головна, 2; з понеділка по четвер - з 08.00 год. до 17.15 год та в п’ятницю з 08.00 до 15.00 год. Контактний телефон 03735-45243; контактний e-mail:  kamselr@gmail.com.

4. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування: транскордонні консультації в рамках зазначеної СЕО не проводилися.

Додатки: 
•    Стратегія розвитку Кам’янської територіальної громади на 2021 – 2027 роки
•    Звіт про стратегічну екологічну оцінку Стратегії розвитку Кам’янської територіальної громади на 2021 – 2027роки

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь