Кам’янська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

На Буковині за сприяння служби зайнятості роботою забезпечені 147 осіб з інвалідністю

Дата: 01.12.2021 10:06
Кількість переглядів: 275

З початку року соціальними послугами Чернівецької обласної служби зайнятості скористалися 1027 осіб з інвалідністю, з них 942 особи мали статус безробітного. Послугами скористалися також  24 учасники АТО/ООС та троє внутрішньо переміщених осіб, які мають інвалідність. За сприяння служби зайнятості роботою забезпечені 147 осіб цієї категорії. Також троє осіб працевлаштовані на нові робочі місця з компенсацією фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
-    Служба зайнятості сприяє особам з інвалідністю у відновленні їх можливості повернутися до трудової діяльності, підбирає місця роботи відповідно до рекомендацій МСЕК, відповідно до наявних в осіб з інвалідністю кваліфікації і знань та з урахуванням його побажань. З початку року роботодавці поінформували про 182 вакансії, наразі актуальними залишаються 35 вакансій, - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.
З початку року фахівці служби зайнятості надали особам з інвалідністю 855 профорієнтаційних послуг, серед них -  психологічна підтримка та  здобуття конкурентної професії. Як результат 46 осіб з інвалідністю проходили професійне навчання та підвищення кваліфікації за направленням служби зайнятості, і по закінченню навчання 39 осіб працевлаштовані. 37 осіб залучені до тимчасових та громадських робіт.
Довідково. 25 листопада в області розпочалася  Декада зайнятості осіб з інвалідністю, триватиме вона до 3 грудня 2021 року. Для осіб з інвалідністю організовані  групові консультації із залученням соціальних партнерів, інформаційні семінари, тренінги та презентації роботодавців. 


Сектор інформаційної роботи  
Чернівецького обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь