Кам’янська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Особливості перебування громадян Польщі в Україні в умовах воєнного стану

Дата: 04.01.2023 15:27
Кількість переглядів: 78

З вересня минулого року набув чинності Закон України «Про встановлення додаткових правових та соціальних гарантій для громадян Республіки Польща, які перебувають на території України». Документом суттєво лібералізовано підстави перебування представників дружньої країни на території нашої держави. Розширений перелік соціальних гарантій містить пункти, що стосуються роботи міграційної служби.
Зокрема громадян Республіки Польща, які перебувають на території України (їхні подружжя та діти (незалежно від громадянства), які у встановленому порядку в’їхали в Україну після 16 вересня 2022 року з території Республіки Польща для тимчасового перебування, а також їхні діти, які народилися на території України, мають право перебувати на території України на законних підставах протягом 18 місяців з дня в’їзду. Крім того, громадяни Республіки Польща можуть працевлаштуватись без дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.
Нагадаємо, що за усталеною практикою згідно вимог міграційного законодавства, громадяни держав з безвізовим порядком в'їзду можуть тимчасово перебувати на території України не більше ніж 90 днів протягом 180 днів, якщо інший строк не визначено міжнародними договорами України.
Іноземці, у яких припинилися підстави для перебування на території України, у разі їх невиїзду з України підлягають притягненню до адміністративної відповідальності на підставах та в порядку, визначених Кодексом України про адміністративні правопорушення.

 

Управління ДМС у 
Чернівецькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь