Кам’янська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

«Карітас Чернівці» розпочав долати розломи в тергромадах області

Дата: 04.07.2023 11:31
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

Із першими двома сільськими громадами Чернівецької області «Карітас Чернівецької Єпархії» підписав меморандуми про співпрацю в рамках нового проєкту «Долаючи розломи для соціальної згуртованості у постраждалих від конфлікту громадах».

Відтепер у Магальська територіальна громада на Новоселиччині та Кам’янська територіальна громада на Сторожинеччині фахівці «Карітасу» сприятимуть соціальній згуртованості шляхом психологічної стабілізації та трансформації конфліктів між ВПО та іншими постраждалими групами.

У Магальській громаді, яка має у своєму складі 5 сіл (Буда, Магала, Остриця, Прут та Рідківці) уже здійснено оцінку потреб громади: проведено зустрічі із групами місцевих мешканців, вимушено переселених осіб, обговорено проблемні питання із ключовими представниками громади.

У Кам’янській тергромаді, де 7 сіл (Заволока, Михальча, Кам’яна, Старі Бросківці, Дубове, Спаська, Глибочок) проведені перемовини із фахівцями місцевого самоврядування.

Сьогодні з головами цих громад – Магальським сільським головою Степаном Саінчуком і Кам’янським сільським головою Миколою Костащуком – підписані меморандуми, згідно з якими фахівці «Карітасу» надаватимуть індивідуальну та групову психологічну підтримку мешканцям громад, публічні події з метою трансформації конфліктів та інтеграції між групами, семінари з підвищення обізнаності для організацій громадянського суспільства та волонтерських груп.

Результатом проєкту очікується створення груп взаємної підтримки в громадах, де учасники розвивають спроможність керувати ними та фасилітувати їх незалежно, щоби сприяти взаєморозумінню між групами різного походження і працювати разом для подолання викликів у місцевих громадах. Також громади-учасники проєкту зможуть виграти малі гранти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь