Кам’янська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Буковинські податківці за 9 місяців 2023 року провели 705 фактичних перевірок

Дата: 18.10.2023 08:26
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Левову частку фактичних перевірок проведено у суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі підакцизними товарами (магазини, ресторани, бари кафе), впродовж січня – вересня 2023 року проведено 614 таких фактичних перевірок.

 Також здійснено 90 фактичних перевірок на ринку нафтопродуктів та 1 перевірка платника що здійснював оптову торгівлю тютюновими виробами. 

За результатами цих перевірок застосовано фінансових санкцій на 40,1 млн грн.

Серед виявлених порушень - встановлено недотримання порядку здійснення розрахункових операцій і ведення касових операцій, відмова суб'єктами господарювання у можливості проведення розрахунків за придбані товари (послуги) платіжною карткою, незастосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків та здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Теж представники бізнесу не дотримувалися правил виробництва і обігу підакцизних товарів – зокрема максимальних цін при торгівлі тютюновими та мінімальних цін при торгівлі лікеро – горілчаними виробами, відсутність ліцензій на роздрібну та оптову  торгівлю, реалізація алкогольних напоїв без марок акцизного податку, продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, що не досягли 18 – річного віку, а також інші.

Щодо проведення фактичних перевірок з 1 жовтня 2023 року, то необхідно враховувати, що з цієї дати відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення порядку проведення розрахункових операцій підприємцями, діяльність яких підпадає під обов’язкове використання РРО/ПРРО – звертають увагу податківці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь