Кам’янська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Податківці Буковини встановлюють факти порушень під час застосування РРО/ПРРО та виявляють нелегальних працівників

Дата: 02.11.2023 08:21
Кількість переглядів: 129

Фото без описуУ Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що податкові  аудитори проводять фактичні перевірки закладів громадського харчування та торгівлі на предмет дотримання ними податкового законодавства під час проведення розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формі, легального оформлення найманих працівників, дотримання правил торгівлі підакцизною продукцією.

Так, днями під час проведення податківцями фактичної перевірки одного з закладів громадського харчування м. Чернівці зафіксовано, що суб'єкт господарювання, який має зареєстрований РРО реалізовував товар без видачі розрахункового документу. Також, виявлено четверо осіб, які працювали у цьому закладі без оформлення трудових відносин.

Враховуючи, що з 01.10.2023 року Законом №3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено застосування штрафних санкцій до суб’єктів господарювання за порушення порядку проведення розрахунків, то до даного суб’єкта господарювання будуть застосовані фінансові санкцій за порушення вимог п. 1 ст. 3 Закону України № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». А також складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 1551  КУпАП.

Складені матеріали щодо осіб, які здійснювали діяльність без офіційного працевлаштування будуть направлені до Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Податківці Буковини вкотре нагадують суб’єктам господарювання що з 1 січня 2022 року всі суб'єкти господарювання (крім платників єдиного податку першої групи) зобов'язані застосовувати РРО/ПРРО незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, дотримуватися  встановленого законодавством обов’язку проведення розрахунків із покупцями та видачею фіскальних чеків. 

Також у податковому відомстві закликають покупців не стояти осторонь, а повідомляти через Чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram про відомі факти порушень законодавства, зокрема, щодо: незастосування РРО/ПРРО, невидачу чеків; відмову у розрахунку банківською карткою; неоформлення трудових відносин з найманими працівниками; здійснення господарської діяльності без державної реєстрації та інші.

Отримана через Чат-бот інформація про можливі порушення платниками податків законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи, досліджується та перевіряється податківцями, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі перевірки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь