Кам’янська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

«Фейсбук» відповідає на міграційні запитання

Дата: 30.11.2023 08:50
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

На «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій та в коментарях до сторінок у мережі «Фейсбук» надходить чимало запитань порядку оформлення паспортних документів, запису в електронну чергу та оплати за адміністративні послуги. Надаємо добірку відповідей на найбільш поширені запитання наших дописувачів та дозвонювачів.

Чи є категорії громадян, які можуть отримувати паспортні послуги за пільговою вартістю або взагалі безкоштовно, щонайперше – особи з інвалідністю, соціально незахищені верстви населення та військовослужбовці?

Згідно українського законодавства, безкоштовна послуга з оформлення першого паспорта громадянина України у вигляді ID-картки надається особам, які досягли 14-річного віку.  Законом також передбачено право місцевих громад самостійно звільняти певні категорії громадян від оплати вартості адміністративної послуги та/або компенсувати громадянам вартість бланка за рахунок місцевих бюджетів. Для певних категорій громадян місцеві громади зможуть зробити оформлення документів безкоштовним. Станом на поточну дату інформація про ухвалення таких рішень територіальними громадами Чернівецької області відсутня.

Як підтверджується громадянство України неповнолітньої особи, на ім`я якої оформлюється паспорт громадянина України для виїзду за кордон, якщо один із її батьків не є громадянином України?

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон є документом, що підтверджує громадянство України особи, на ім`я якої він оформлений. Факт прийняття щодо неповнолітньої дитини рішення про встановлення належності до громадянства України, прийняття до громадянства України або оформлення набуття громадянства України підтверджує довідка про реєстрацію особи громадянином України, яка подається для одержання документів, що підтверджують громадянство України.

 

Чи обов`язково оплачувати послуги міграційної служби онлайн під час реєстрації в «Електронну чергу»?

Оплатити послуги можна як під час здійснення реєстрації через сервіс «Електронна черга»   ( https://dmsu.gov.ua/services/online.html ), так і самостійно у будь-якому банку за допомогою електронного сервісу «Платіжні реквізити» ( https://dmsu.gov.ua/services/payment.html ) або через банківські термінали у підрозділах міграційної служби за допомогою банківських працівників. Зарезервоване в електронній черзі місце зберігається за вами незалежно від обраної  форми оплати.

Як в ID-картці змінити місце проживання?

У разі зміни місця проживання немає потреби оформляти новий паспорт громадянина у вигляді ID-картки. Змінити інформацію, внесену до безконтактного електронного носія ID-картки, можна у будь-якому територіальному підрозділі ДМС на підставі наданих власником документа відповідних документів. Зареєстроване місце проживання підтверджується довідкою, виданою органом реєстрації або сільським головою.

Більше інформації можна отримати за телефоном «Гарячої лінії» УДМС у Чернівецькій області за номером (0372) 55-04-61.

Управління ДМС у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь