Кам’янська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Надходження до місцевих бюджетів області склали понад 5,6 млрд грн

Дата: 07.12.2023 09:08
Кількість переглядів: 72

Фото без описуУпродовж січня – листопада нинішнього року до місцевих бюджетів Буковини надійшло 5640,3 млн грн  податкових платежів. Як повідомив керівник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак темп приросту до надходжень 2022 року складає понад 16,1 відсотки що склало 780,3 млн грн додаткових коштів. Понад планові показники місцеві бюджети області отримали 265,9 млн грн.

Основним джерелом наповнення місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб, який стабільно забезпечує більше двох третин місцевих бюджетів. З початку року 3964,8 млн грн цього податку зараховано до місцевих бюджетів відповідних рівнів, це на 399,3 млн грн більше, ніж у попередньому році. Понад планові показники надійшло  податку на доходи фізичних осіб 69,5 млн грн.

Також до ТОП податків, що формують скарбниці місцевих громад області, увійшли: єдиний податок, якого сплачено 738,5 млн грн (плюс до відповідного періоду 2022 року складає 146,7 млн грн), податок на землю  – 492,0 млн грн., від оподаткування нерухомості, відмінного від землi та транспорту преміум-класу, місцеві бюджети отримали 178,8 та млн грн.

Крім того від реалізації підакцизної продукції та пального бюджети територіальних громад отримали 125,5 млн.грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 34,8 млн грн, податку на прибуток сплачено 57,9  млн грн, та інші надходження (екологічний податок,збір за паркування,туристичний збір та ін.) 48,0 млн грн. 

«Варто додати, що фінансове забезпечення соціально-економічних програм на місцевому рівні знаходиться в прямій залежності від розміру надходжень податкових платежів до бюджету. Відповідно в повноті їх сплати мають бути зацікавлені не лише фахівці податкової служби області й представники влади, а й всі мешканці територіальних громад» - зауважує очільник податкової служби області Віталій Шпак.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь