Кам’янська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Буковинський бізнес активно фіскалізує готівкові розрахунки

Дата: 22.12.2023 10:02
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

На початок грудня 2023 роки у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області на обліку перебуває 15598 реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО), з них – 10231 програмних РРО, або 65,6 % від загальної кількості.

Майже третина від усіх зареєстрованих РРО/ПРРО припадає на серпень – листопад 2023 року – 5203 одиниць.

Податківці нагадують представникам бізнесу, які зайняті в сфері торгівлі, сфері громадського харчування і надання інших послуг,  що 1 серпня 2023 року набрав чинності закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.06.2023 року № 3219-ІХ (Закон №3219), який зокрема вносить зміни в частині застосування та відповідальності за порушення вимог Закону про РРО.

Також акцентують, РРО(ПРРО) зобов’язані використовувати ФОП ІІ-ІV груп, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу та ФОП на загальній системі оподаткування - всі хто здійснюють розрахункові операції у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Можуть здійснювати діяльність без РРО/ПРРО ФОП І групи (тобто підприємці  без найманих працівників, що торгують на ринках і надають побутові послуги) та ФОП, які приймають оплату виключно банківськими переказами на реквізити IBAN, E-banking.

Разом з тим податківці впевнені, що ефективні  заходи зі сторони контролюючих органів та активна громадська позиція споживачів може реально впливати фіскалізацію всіх операцій через РРО/ПРРО.

Податківці закликають вимагати фіскальний чек РРО(ПРОО) від продавців, оскільки отриманий чек за придбані за придбані товари чи послуги найперше є доказом, що кошти не пішли на фінансування тіньової економіки, а повернулись у вигляді податків до бюджету. 

Також фіскальний чек гарантує захист прав споживача та підтверджує офіційне походження товару.

Про факти виявлених порушень законодавства буковинці можуть інформувати через чат-бот ДПС  «StopViolationBot» в месенджері Telegram 24/7. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь