Кам’янська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

За торгівлю необлікованими побутовими товарами платник сплатить 578,3 тис грн штрафних санкцій

Дата: 27.12.2023 08:53
Кількість переглядів: 18

Фото без опису

Працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернівецькій області у грудні 2024 року провели фактичну перевірку суб’єкта господарювання - юридичної особи, який здійснює торгівлю технічно складними побутовими товарами на території Чернівецької області .

Відтак, в ході даної перевірки встановлено, суб’єкт господарювання здійснював реалізацію товарів, які не обліковані у встановленому порядку, та не надали під час проведення перевірки документи, які підтверджують облік товарів, що знаходяться у місці продажу (господарському об’єкті), чим порушено вимоги ЗУ від 06.07.1995 року № 265/95-ВР «Про застосування фінансових санкцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (із мінами та доповненнями).  

До суб’єкта господарювання будуть застосовані фінансові санкції в загальній сумі 578,3 тис грн, а також складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 1551  КУпАП.

Податківці акцентують, відповідно до п. 12 ст. 3 Закону України від 6 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон №265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані вести в порядку, встановленому законодавством, облік товарних запасів, здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь