Кам’янська громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Здійснюєте продаж товарів через інтернет - зареєструйте підприємницьку діяльність

Дата: 31.01.2024 15:34
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області наголошують, якщо платник податків займається продажем товарів чи наданням послуг, у тому числі за допомогою соцмереж, державна реєстрація є обов’язковою. Звертаємо увагу, що відсутність держреєстрації призводить до притягнення до адміністративної (ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

На сьогодні значна кількість громадян нехтують обов’язком реєстрації підприємницької діяльності, що є прямим порушенням встановлених законодавством вимог. В результаті, це призводить до: здійснення господарської діяльності без державної реєстрації; використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин та відсутності мінімальних соціальних гарантій; виплати заробітної плати «в конвертах»; продажу товару, який придбаний без документів, або імпортований без офіційного митного оформлення;  непроведення розрахунків через РРО/ПРРО;  ухилення від сплати податків тощо.

Враховуючи глобальну цифровізацію, використання соціальних мереж, зокрема, Facebook та Instagram, стало потужним маркетинговим інструментом, який став досить популярним серед громадян для дистанційного продажу товарів або надання послуг. Проте більшість таких продавців нехтують обов’язком реєстрації підприємницької діяльності, ухиляються від сплати податків, а розрахунки проводять не застосовуючи РРО/ПРРО та без видачі касових чеків.

Зауважимо, що такі випадки досліджуються та перевіряються фахівцями податкової служби області, а у випадку підтвердження – вживаються заходи відповідного реагування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь